Raketerna fortsätter att regna ner i Israel och det är inte bara Hamas som skjuter, utan också andra terrororganisationer. Hamas är nämligen inte den enda terrororganisatonen som verkar i Gazaremsan.

Hamas mumlade något om en vapenvila. Men kan ett sådant mummel tas på allvar då det sker några dagar efter att man skjutit 50 granater in i Israel? Nej! Man kan inte ha vapenvila med en terrororganisation.

Sommaren 2008 gick Hamas med på en vapenvila, men i december 2008 förlängde de inte vapenvilan utan började skjuta raketer. De hade använt vapenvilan för att mobilisera, fylla på lagren, bygga bunkrar och avfyrningsramper. Så det betyder att problemen inte skulle lösa sig om Israel visade avhållsamhet med att svara på attackerna.

Nu är det dags för alla israelkritiker att ta bort skygglapparna. Det är dags att se att det är Hamas och de andra terrororganisationerna som verkar i Gazaremsan som är problemet. Fortsätter detta så blir det aktuellt med ett nytt Gazakrig. Det är ett obestridligt faktum. Man kan inte skylla på Israel längre, vilket alltför många tyvärr gör fortfarande. Det blir fred när Israel lämnas i fred!

Jag kan heller inte sluta förvånas över hur media rapporterar om Israel/Palestina-konflikten. För några veckor sedan slaktades 5 personer tillhörande samma familj genom att de fick sina halsar uppskurna medan de sov. Denna makabra händelse fick ingen nämnvärd uppmärksamhet i media fastän

a) händelsen var grym

b) denna konflikt bevakas annars mycket noggrant

c) händelsen självklart har en stor inverkan på den så kallade fredsprocessen.

Men nu när tre pojkar, vilket är djupt beklagligt, fick sätta livet till när Israel bombade bort terrorinfrastruktur så är denna händelse huvudnyhet hela dagen.

Var är balansen i medias rapportering?

De tre pojkarnas död skedde i samband med försvar mot raketer och granater utförda av en grym terrororganisation som verkar mitt bland civila och använder dem som mänskliga sköldar och struntar i civila. Självklart bör denna händelse uppmärksammas, men i jämförelse med halsuppskärandet, som var en bestialisk handling mot judar, så är det mycket märkligt att det ges så här mycket uppmärksamhet åt pojkarnas död, men att så lite uppmärksamhet gavs åt halsuppskärandet.

För övrigt är hela grejen på tapeten först nu när Israel svarar på tidigare raket- och granatsvärmar. Varför? På lördag kom det en svärm på 50 granater från Gazaremsan. Hus tog skada och två personer skadades lindrigt. Det är faktiskt en ganska stor händelse att 50 granater skjuts in i främmande territorium och en sådan händelse har en stor betydelse när det gäller freden mellan Israel och palestinierna. Men denna granatsvärm gav man inte mycket uppmärksamhet åt på lördagen. Däremot är det en huvudnyhet när Israel svarar på granatsvärmar av detta slag.

Var är balansen?

Mera information: Grad rocket injures man in Beersheba

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nytt-raketanfall-fran-gaza_6031689.svd

http://www.dn.se/nyheter/varlden/nytt-raketanfall-fran-gaza

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=253258

http://hd.se/utrikes/2011/03/23/nytt-raketanfall-fran-gaza/

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.579652-nytt-raketanfall-fran-gaza

Annonser