I kväll sköts en raket från Gazaremsan in i södra Israel. Raketen landade på ett öppet fält och förorsakade ingen skada. Detta var den första raketen på 2 månader. Då väntar vi på att TT ska publicera denna nyhet…

Detta är alltså ett hinder för freden. Palestinahejarklacken hejar för att ett helt nytt land, Palestina, som aldrig tidigare funnits på vår jord, ska grundas. Men ser de som problematiskt att det finns ett gäng där som gillar att skjuta raketer på sin granne? Och är de redo att framföra kritik mot dessa raketbeskjutande människor som är tänkta som invånare i detta Palestina?

Slutligen vill jag poängtera att denna konflikt i många avseenden följs väldigt noggrant i Sverige, men bara till vissa valda delar. Att det skjuts raketer från Gazaremsan in i södra Israel rapporteras sällan i media i Sverige. Det bör påtalas att det skjutits tusentals raketer och granater från Gazaremsan under det senaste årtiondet. Av dessa raketer och granater har bara en bråkdel nämnts i media. Det är förstås inte alls bra att bara vissa delar väljs ut och att man struntar i andra. Gör man så får man en mycket dålig helhetsbild.

Länkar till israeliska tidningar:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/144996

http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=225373&R=R2

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4083323,00.html

Annonser