Denna dag bjuder på en nyhet om ett kraftverk i Gaza. Det sägs att Israel förstört detta kraftverk. Är det så att Israel förstör kraftverk och allt möjligt annat bara på skojs skull? Och vad skulle det vara till för nytta i så fall? Tror folk att Israel gör så, och om de tror så, ifrågasätter de då vad de tänker?

Nu är det alltså så – vilket redan sagts några gånger på denna blogg – att Hamas kontrollerar Gazaremsan. Hamas är en terrororganisation. Hamas och de andra terrororganisationerna (Hamas är inte den enda) har skjutit tusentals granater och raketer från Gazaremsan in i södra Israel under det senaste årtiondet.

Israel försökte först lösa detta ”problem” diplomatiskt. Flera brev skickades till FN, men ingenting hände. Därför beslöt Israel att lösa ”problemet” militärt och startade operation Gjutet Bly för vilket Israel har kritiserats mycket. Den som är kritisk till operation Gjutet Bly får mycket gärna komma med ett förslag på hur raketbeskjutningen i stället borde ha stoppats. Alternativet var alltså att låta raketerna regna, vilket inte var att föredra. (Raketer har regnat efter detta också men inte i lika stor omfattning.) Israel visade i alla fall ett oerhört tålamod eftersom man väntade hela 8 år…

Hamasterroristerna och de andra terroristerna utövar sin ”verksamhet” på ställen där civila också håller till. Detta strider mot alla tänkbara lagar. Det har hänt att vapen gömts t.ex. i moskéer. Israel hade förstås inget intresse av att förstöra infrastrukturen i Gazaremsan på skojs skull utan bombade där terrorister huserade och där vapenlager och terrorinfrastruktur fanns.

Det ser ut som att terrorister också huserat i detta kraftverk och att det är orsaken till att det bombats. Förmodligen har terrorister huserat där ett flertal gånger eftersom kraftverket uppges ha bombats flera gånger.

Visst kan man rapportera om detta kraftverk, men om man inte berättar allt detta som nu berättats i detta blogginlägg så finns det en överhängande stor risk att det blir lite ensidigt – ja till och med helt fel.

Det är Hamas och de andra terroristerna man ska säga ajabaja åt och inte åt Israel. I detta fall är det terroristerna som är de dumma och Israel de snälla. Man ska inte skjuta raketer och man ska inte husera i kraftverk som terrorist. Men nu framställs hela denna grej som att Israel förstör kraftverk och därför är de dumma. Men nu vet ni att det är terroristerna som är de dumma, eftersom de huserade i kraftverket och att det var orsaken till att det bombades sönder.

För att lätta upp den allvarliga stämningen tar vi lite humor här på slutet:

Aftonbladet, SR

Annonser