Terroristerna kunde inte hålla sig, utan de var igen tvungna att avfyra ett par projektiler in i södra Israel. Ja, de skjuter ju inte dessa projektiler ut i Medelhavet, utan in i Israel! Kvällens svärm lär inte ska ha ställt till med någon skada. Till all lycka. Och då väntar vi igen på att TT ska rapportera om detta. Calle Bildt har antagligen redan fördömt dådet. Han är ju som känt en närvarande utrikesminister.

Det bör förtydligas att kvällens dåd är ett krigsbrott eftersom det är förbjudet enligt internationell lag att avfyra projektiler mot civila. Oberoende om de träffar eller inte. Kvällens dåd bryter också mot ett antal FN-resolutioner. Att försvara sig mot dylika projektiler är däremot INTE ett krigsbrott utan det hör till skyldigheterna som varje stat har gentemot sina invånare. Så om Israel försvarar sig mot detta, gnäll då inte på Israel utan på de som sköt projektilerna. Och om ni stöter på någon som gnäller på Israel, berätta då för den personen att han/hon inte gnäller på den man i detta fall ska gnälla på. Världen blir inte en bättre plats av att folk går och gnäller på någon man inte ska gnälla på.

Detta var alltså det senaste beträffande fredsprocessen mellan Israel och palestinierna. Det går alltså ungefär som förut!

Mera information på israeliska nyhetssidor:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4085467,00.html

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/145102

SR


Annonser