Detta är den andra artikeln i en artikelserie om ett annorlunda Gaza. Om man söker efter Gazabilder på Google visas bilder av krig och förstörelse. I denna artikelserie vill jag lyfta fram en annan sida av Gaza. Jag vill inte förneka de problem som finns i Gaza och jag vill inte heller förneka den förstörelse och det lidande som kriget förorsakade. Men jag vill peka på att det finns en annan sida av Gaza, en sida som sällan lyfts fram. Titta på bilderna som jag lyfter fram i denna artikelserie och dra dina egna slutsatser.

Bilder på palestinska nyhetssidor

Paltoday.ps

Från den 26 november 2009. Länken ovan leder till den arabiska sidan, här en länk till Google Translate med en översättning till engelska. Observera att dessa bilder är från tiden innan Israel gjorde ändringar i vad som importerades till Gaza. I texterna ser man att det faktiskt handlar om Gaza och inte något annat ställe.

Paltimes.net album 1

Paltimes.net album 2

Paltimes.net album 3

Dessa bilder är från en shoppinggalleria i Gaza. Länkar till Google Translate med engelsk översättning: album 1, album 2 och album 3. På bilderna ser man produkter med hebreisk text vilket torde vara ett bevis på att de kommer från Israel. Egyptiska produkter är knappast försedda med hebreisk text. Kolla denna bild som visar något som ser ut att vara tvättmedel. Paketen i förgrunden har hebreisk text. Kolla också denna bild. De blåvita paketen längst uppe har hebreisk text.

Alla artiklar i artikelserien ”Ett annorlunda Gaza”.

DN SvD

Annonser