Tusentals raketer och granater. Ja, det är vad som regnat i södra Israel under de senaste 10 åren. Från Gazaremsan. Så borde inte Israel alltså kolla lite vad som kommer in i Gaza?

Men folk tycker att det är olagligt att Israel kollar lite vad som kommer in i Gaza. Orsaken till varför det görs tar man inte fasta vid. Och man tar inte fasta vid att det att Israel håller koll på vad som kommer in i Gaza är en åtgärd som vidtas som en följd av att raketer och granater skjuts och har skjutits därifrån. Allting blir helt uppochnedvänt. Det är inte själva grundproblemet man tar fasta vid och ser som ett problem, utan åtgärden man vidtagit för att undanröja själva grundproblemet. Så märkligt är det. Men detta är typiskt när det gäller konflikten mellan Israel och dess grannar.

Kanske nedanstående videoklipp kan bringa lite klarhet i denna förvirring som verkar vara mer eller mindre total. Om man inte förstår saken kan det också hjälpa att läsa listan.

DN 1 DN 2 DN 3 DN 4 SvD 1 SvD 2 D 1 D 2 GP 1 GP 2 HD 1 HD 2 HD 3 SR 1 SR 2 Svt 1 Svt 2 Svt 3 Svt 4 Expr 1 AB 1 AB 2 AB 3

Annonser