Rubriken på detta blogginlägg är helt 100 % sann och kunde vara en rubrik på vilken nyhetssida eller i vilken tidning som helst var som helst i världen. Faktum är att det regnat ner över 100 explosiva och dödligt farliga raketer och granater i södra Israel under de senaste dagarna. Det handlar om Grad-raketer, Kassam-raketer och granater. Raketer har landat i olika städer runtom i södra Israel och ställt till med skada. I Beersheba dödades en person av en raket. Många har skadats, en del allvarligt. Bland de skadade finns barn, bland annat en fyra månader gammal baby och en 8-årig flicka. Byggnader har träffats och raketerna har således förorsakat materiella skador. På israeliska sidor har jag läst uppgifter om att åtminstone två skolor, ett gym och ett hem har träffats.

En miljon människor är inom räckhåll för raketerna. Folk är tvungna att hållas till i bombskydd och många israeler kommer att tillbringa den kommande natten i bombskydd. I det förra inlägget tog jag upp hur människors liv påverkas av raketerna.

En grupp på 8 ministrar i regeringen samlas under lördagskvällen för att diskutera Israels svar på raketbeskjutningen. Alla alternativ kommer att diskuteras (markoperationer och att döda terrorledare).

Nedan följer bilder, Youtube-klipp och länkar med mera information:

Bilder

En raket har förorsakat en krater i Be’er Tuvia. Det är inga små fyrverkeripjäser det är frågan om. Bilden är kopierad härifrån.

Ett gym i staden Beersheva träffades av en raket. Bilden kopierad härifrån.

En raket har ställt till med skada i en yeshiva (en ortodox judisk skola) i staden Ashdod. Bilden är kopierad härifrån.

En bil träffad av en raket i Beersheva. Bilden är kopierad härifrån.

Hur det kan se ut efter att en raket slagit ner. I Beersheva. Bilden härifrån.

Youtube-klipp

 

Det nedre klippet visar hur Grad-raketer av typen Katyusha landar i staden Beersheva. Mera klipp här.

Eftersom media inte rapporterar om raketerna måste man få reda på informationen via andra kanaler. Ett enkelt sätt är att gilla sidan QassamCount på Facebook som postar information varje gång som det sker en raket- eller granatattack.

Mera information på de stora israeliska nyhetssidorna:  YnetnewsIsrael National NewsJerusalem PostHaaretz

Kolla också: IDF:s blogg, IDF på Twitter och IDF på Facebook

OBS! Eftersom media inte rapporterar om detta är det bara via bloggar och speciella nyhetssidor som vanliga människor kan bli informerade. Alla har inte möjligheten att blogga, men alla har möjligheten att sprida information. Sprid därför information av detta slag. Facebooka, Twittra och maila information av detta slag och länka till information av detta slag!

DN1 DN2 DN3 DN4 SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 Svt1 Svt2 Svt3 Svt4
HD1 HD2 HD3 GP1 GP2 GP3 GP4 GP5

Annonser