Denna blogg är varken propalestinsk eller proisraelisk – det enda den gör är att den levererar resonemang som bygger på fakta och logik. Däremot finns det gott om så kallade pro-palestinier. De står för det mesta av kritiken mot Israel idag, men raketbeskjutningen från Gazaremsan som pågått under de senaste dagarna har dessa pro-palestinier på intet sätt kritiserat. Dessa samma pro-palestinier propagerar dock för ett självständigt Palestina. Hur går detta ihop?

Jo, det ligger till så att det inte går ihop helt enkelt. Pro-palestinierna är för det mesta hycklare. De är snabba att kritisera Israel, men när det gäller att kritisera den palestinska sidan ligger det sämre till. Denna bloggs kärnbudskap är att varje gång Israel lämnat över områden till palestinierna har Israel efteråt utsatts för terrorism från dessa områden. När de arabiska byarna på Västbanken och i Gazaremsan överlämnades till palestinierna upprättades det bombverkstäder i dem och självmordsbombningarna i Israel var ett faktum. Samma sak skedde när Israel lämnade Gazaremsan, men då var det inte frågan om självmordsbombningar utan raketer. Det har skjutits raketer från Gazaremsan sedan 2001, men raketbeskjutningen från Gazaremsan har fortsatt som förut och till och med ökat. Om inte palestinierna har kunnat hantera de områden de hittills fått på ett sådant sätt att terrorismen inte fått möjligheter att växa sig starkare, hur skulle det då kunna fungera i en palestinsk stat?

Denna blogg motsätter sig inte en tvåstatslösning, men är realistisk och säger som det är: så länge de palestinska territorierna är och förblir baser för terrorism mot den närmsta grannen är en tvåstatslösning omöjlig att förverkliga. Sedan i torsdags har över 140 raketer och granater skjutits från Gazaremsan, det vill säga från en del av det som pro-palestinierna vill se som ett självständigt Palestina. Det borde vara klart som korvspad varför Israel motsätter sig att ett självständigt Palestina erkänns i FN i september. Så länge det palestinska ledarskapet inte gör något för att stävja terrorismen kommer ett Palestina aldrig bli av. Kolla också på klippet här nedan.

D1 SvD1 SvD2 SvD3 GP1 GP2 GP3 GP4 HD1 HD2 HD3

Annonser