(På torsdagsmorgonen uppgår antalet raketer till över 20 stycken.)

Det var tal om en vapenvila men den har ju brutits redan för länge sedan av terroristerna i Gazaremsan.

Idag har det regnat ner sju stycken raketer. Sedan i torsdags har det regnat ner över 150 raketer i södra Israel. Så i en del av det som är tänkt att erkännas som ett Palestina i september pågår terroraktiviteter för fullt. Där tränas terrorister, där finns vapenlager, vapenverkstäder, vapensmuggeltunnlar, raketavfyrningsramper. Ingen säger något, ingen reagerar, ingen kritiserar, ingen gör något. FN är tyst, USA är tyst, EU är tyst, TT är tyst, pro-palestinierna är tysta, ALLA är tysta. Terroraktiviteter pågår alltså för fullt, men trots det ska ett Palestina erkännas. Självklart kan man inte erkänna ett land som skjuter raketer på sin granne, men det verkar vara mycket svårt för vissa att förstå det. Det är bara så att ett Palestina ska erkännas, men några krav ställer man inte och inte riktar man någon kritik heller. Är du intresserad av att följa med raketregnet, kolla då under rubriken Information om Gazaraketer här i högerspalten (svenska tidningar rapporterar ju inte raketer).

Senaste nytt: Några minuter efter att detta blogginlägg publicerades kommer uppgifter om att en baby skadats lätt av en raket som landade nära Ashkelon.

En liten analys: Israel verkar inte vilja dra i gång någon större operation i Gazaremsan eftersom detta skulle väcka så mycket motstånd i omvärlden, särskilt i arabvärlden. Israel kommer att bomba raketavfyrningsramper, vapenverkstäder, vapenlager, terroristhögkvarter och annan terrorinfrastruktur som en följd av de raketer som skjutits idag. Det att en baby skadats gör det ännu mer allvarligt. Detta kan komma att leda till att ännu mera raketer skjuts mot Israel. Israels försvar mot raketerna kommer att kritiseras, men har de som kritiserar ett alternativ till hur Israel i stället borde hantera raketbeskjutningen? Vad ska de göra i stället för att bomba terrorinfrastruktur?

Jerusalem Post: Iron Dome intercepts Gaza rocket fired at Beersheba

Ynetnews: Ceasefire breached again as 7 rockets hit south; IDF retaliates

Haaretz: Barrage of rockets hits Southern Israel; IDF kills Islamic Jihad member in Gaza

Israel National News: Rocket Fire Sends Southern Israelis Racing for Cover – Again

DN1 DN2 Svd1 HD1

Annonser