I Sverige ska folk inte känna till att det är det palestinska ledarskapet som vägrar föra fredssamtal och att det är Israel som önskar fredssamtal. I Sverige ska det heta att Israel på alla sätt vägrar föra fredssamtal medan palestinierna önskar fredssamtal. I Sverige blir allting tvärtom i jämförelse med hur det ligger till i verkligheten. Till och med högt uppsatta politiker lever i denna uppochnedvända värld.

Tittar man lite omkring sig kan man dock märka andra tongångar. AFP publicerade en nyhet med rubriken ”Netanyahu renews call for direct peace talks” igår. Men TT har inte fastnat för denna nyhet eftersom den inte passar in i deras agenda. I Sverige ska det ju heta att det är Israel som vägrar föra fredssamtal. Denna felaktighet har etsat sig fast i Svenssons sinne. Svensson är grundlurad.

(Palestina)vänstern skriker förstås att det är de fruktansvärda bosättningarna som gör att inga fredssamtal kan föras, men de glömmer förstås att fredssamtal har förts tidigare medan man byggt hus i de så kallade bosättningarna. Sedan är det ju faktiskt så att själva bosättningsfrågan är en av de frågor som ska lösas genom just förhandlingar…

Det är självklart inte första gången Netanyahu uppmanar till fredssamtal. Han gjorde det t.ex. den 26 juli i en ramadanhälsning på YouTube:

Och så här lät det i mars:

In regards to the larger question of peace with the Palestinian Authority, Netanyahu said that “peace requires two to tango. I said to Abu Mazen who was flying around in the world – the Palestinian president – I said, don’t fly around the world. You want to make peace? Ramallah, where you sit, is 10 minutes away from Jerusalem where we’re sitting right now. I’m willing to come to you. You can come here. Let’s sit down, shut the room, you know, basically sit down until smoke comes out. That’s the way you make peace. That’s how we made peace with Egypt. That’s how we made peace with Jordan.” (källa Arutz Sheva)

Detta är så otroligt pinsamt. I Sverige finns det ett stort intresse för konflikten mellan Israel och dess grannar, men man är inte informerad utan lever i en uppochnedvänd värld. Sedan har man dessutom mage att utnämna sig själv till expert och uttala sig i en fråga man inte vet något om. Kan det bli värre?