På sidan där information om denna blogg ges står bland annat följande:

Denna blogg utgår från fakta, d.v.s. att man ser på konflikten utifrån vad som hittills i själva verket hänt och vad som i själva verket händer i nuläget. Hur saker och ting ligger till helt enkelt. Detta kan komma att utmana många med invanda föreställningar. Men det är vad denna blogg är. Den ska vara modig och annorlunda. Den ska säga sakerna som de är. Den ska komma med fakta helt enkelt – även med sådan som kan kännas lite obekväm.

Den 27 mars 2002

En självmordsbombare tar sig in i ett hotell i Netanya och avlöser sprängladdningen. 30 människor dör och 140 skadas. Den som planerade självmordsbombningen var ledaren för Hamas i Tulkarm, Abbas al-Sayyid. Han arresterades av Israel och sitter nu fängslad.

Den 27 mars 2011 (exakt nio år efter självmordsbombningen)

Den palestinska myndigheten hedrar Abbas al-Sayyids familj. Den palestinska myndighetens fångminister Issa Qaraqe besöker Abbas al-Sayyids familj i Tulkarm och överräcker en hedersplakett till al-Sayyids fru.

Sådant sysslar alltså det politiska ledarskapet med i det Palestina som man vill få erkänt i slutet av denna månad. Ingen klagar. Ingen säger något. I stället gör man så här:

Detta gäller:

  • FN
  • USA
  • EU
  • O.s.v.
Annonser