Alla de så kallade bosättarna är inte änglar. På sistone har t.ex. moskéer sprejats. Precis som den palestinska terrorismen är oaccetabel och bör fördömas, så är bosättarnas illdåd oacceptabla och bör fördömas.

Bosättarnas illdåd förstoras dock gärna upp av en del och en del får det att låta som om alla bosättare springer runt och sprejar ner moskéer. Så är det självklart inte.

Man måste se allting i ett större sammanhang och man måste ta med allting. Faktum är att prickskyttar sköt från Gazaremsan in i Israel på fredagen. Ingen människa kom till skada, men hus skadades av skottlossningen. Detta är inget TT rapporterat. Däremot var man blixtsnabb med att rapportera bosättarnas brott.

Detta är ett stort problem när det gäller konflikten mellan Israel och palestinierna. Media rapporterar inte allting. Man låter bli att rapportera vissa händelser, medan man däremot noggrant rapporterar andra. Mönstret är tydligt och har tillämpats i många år: attacker utförda av israeler rapporterar man vanligtvis, men attacker utförda av terrorister mot israeler låter man bli att rapportera.

På Västbanken och i Jerusalem sker regelbundet attacker mot israeler med brandbomber. Detta kommer aldrig fram i media. Bara en bråkdel av alla raketer och granater som skjuts från Gazaremsan kommer fram i media. Under augusti utfördes 34 attacker med brandbomber på Västbanken och i Jerusalem (6 av dem i Jerusalem). Under samma månad sköts 145 raketer och 46 granater in i Israel från Gazaremsan. I svensk media har detta inte kommit fram. Bara en del av dessa raketer har nämnts.

I dagens läge är det bara via bloggar som t.ex. denna man kan få reda på information av detta slag. På denna blogg har information som aldrig förmedlas i media tidigare publicerats, men tyvärr har det skett många gånger att Twingly-länkar till denna blogg plockats bort. Detta gäller särskilt Dagens Nyheter. Vi får se om Twingly-länkarna till detta blogginlägg lämnas orörda.

Bloggen Israel i Sverige har publicerat information om terrordåd riktade mot israeler.

Israel Security Agency är en källa till information om attacker mot Israel och israeler (som alltså vanligtvis inte rapporteras i media). Här är statistik över t.ex. augustimånads attacker.

Vill du vara informerad om vad som händer och också få reda på sådant som inte berättas i media, följ då t.ex. följande bloggar: Israel i SverigeKim Milrell och Paul Widén.

Du kan också följa israeliska tidningar: YnetnewsIsrael National NewsJerusalem PostHaaretz

Gilla sidan QassamCount på Facebook så får du information varje gång en raket skjuts.

Du kan också följa IDF: IDF:s bloggIDF på Twitter och IDF på Facebook.

Mera information om prickskyttarnas beskjutning från Gaza under fredagen.

DN1 DN2 DN3 DN4 SvD1 SvD2 D1 D2 D3 D4 GP1 GP2 HD1 HD2

Annonser