Idag droppade det in en tung och deprimerande nyhet i min RSS-läsare. Nyheten handlar om en ung judisk kvinna i Malmö som ser sig tvungen att lämna Malmö för gott och flytta till Israel eftersom hon inte känner sig säker längre.

– Det [Israel] är ett ställe där alla judar känner sig säkra. Så är det inte i Malmö. Här är judar inte accepterade, säger kvinnan.

Kvinnan och hennes familj är rädda för Malmös muslimer som de upplever som våldsamma. För två år sedan bevittnade den unga kvinnan en händelse som lämnade djupa spår i henne. Det var en demonstration angående Gazakriget. Muslimer attackerade judarna och polisen sade till dem att de måste avbryta demonstrationen. ”Vi kan inte skydda er. Skingra er.” ”Det borde ha varit de andra som borde ha skingrats, inte vi. Detta var droppen, droppen som fick begären att rinna över.”

Kolla klippet:


Nyheten på Politiskt Inkorrekt.

Den direkta länken till klippet.

Klippet finns också på Youtube (det inbäddade klippet ovan).

En avskrivning av textningen återfinns här.

Klippet är från ett 26 minuter långt program. Programmet sänds på tyska ARTE i morgon den 11 oktober.

Angående möjligheten att kommentera detta inlägg:
Kommentarer som innehåller hatiska, osakliga eller generaliserande beskrivningar av muslimer, judar eller någon annan folkgrupp raderas. Vid upprepade sådana kommentarer avstängs man från bloggen. Vid frågor, tag kontakt. Bloggens e-postadress finns här i sidospalten.

Annonser