FN uppmanar Israel att stoppa attackerna som de så kallade bosättarna står bakom. Dessutom säger FN att offren för detta våld borde kompenseras. Det är Ynetnews som skriver om detta.

Jag är helt och hållet av den åsikten att Israel bör göra sitt allt för att få ett slut på attackerna, men det som slår mig är hur snabbt FN ställer krav på Israel, medan man tar väldigt lätt på våld som utförs av den andra parten, nämligen den palestinska sidan. Nu menar jag inte att alla palestinier skulle vara våldsamma, precis som alla bosättare inte är våldsamma. Men ett faktum är att judar ofta attackeras av palestinier. Det är stenkastning, brandbomber och så vidare, för att inte tala om de raketer som skjuts och skjutits från Gazaremsan.

Det är helt tydligt att FN snabbt ställer krav på Israel, medan man tar lätt på det palestinska våldet. Så ska det ju självklart inte vara.

För några dagar sedan publicerade bloggen Israel i Sverige en översättning av rapporten över terrorattacker för september. I den kan vi t.ex. läsa att det utfördes 54 attacker med brandbomber. Under september avlossades åtta raketer och två granater mot Israel. Dessa uppgifter kan jämföras med 145 raketer och 46 granater i augusti.

När ska FN kräva att dessa attacker stoppas? Antagligen är det något vi får vänta på…

Angående möjligheten att kommentera detta inlägg:
– Kommentarer som innehåller hatiska, osakliga eller generaliserande beskrivningar av muslimer, judar, araber eller någon annan folkgrupp raderas.
– Kommentarer som på något sätt låter förstå att Israel borde upphöra att existera raderas också.
– Kommentarer som låter förstå att israelerna ”bör flytta hem dit de kommer ifrån” raderas likaså.
– Även kommentarer som låter förstå att palestinierna bör flytta till Jordanien raderas.
– Kommentarer där Israel jämställs/jämförs med Nazityskland raderas också.
– Även kommentarer där sionismen jämställs/jämförs med nazismen raderas.

– Vid upprepade sådana kommentarer avstängs man från bloggen. Vid frågor, tag kontakt. Bloggens e-postadress finns här i sidospalten.

DN1 DN2 SvD1 SvD2 GP1 GP2

Annonser