De fredssträvande Hamas-terroristerna i Gazaremsan kunde inte hålla sig, utan var tvungna att avfyra en Grad-raket mot sin närmsta granne Israel på onsdagskvällen. Denna raket avfyrades säkert som ett tack för de 1027 ”fångarna” som Hamas fick häromdagen. Raketen landade nära staden Ashdod och flera personer chockades.

Nu väntar vi förstås på att TT ska rapportera om detta. Vi väntar också på att FN ska kräva av Hamas-regimen att ta i med hårdhandskarna mot dessa terrorister, precis på samma sätt som FN för en tid sedan uppmanade Israel att stoppa attackerna som så kallade bosättare sysslar med emellanåt.

Och för svenskar som inte har en aning om hur det kan gå till när raketlarmet går igång, så citerar jag följande:

Daniela, 14, from Rehovot said it was the first time she had heard a siren that was not part of a drill. ”I was in the shower. At first I thought it was the sound of the wind but then I realized and came out soaked. I ran to the fortified room. It was really scary. My parents were not in panic but they didn’t realize what was happening. I hope this does doesn’t happen again.”

Dessa raketer brukar ju emellanåt beskrivas som ”små fyrverkeripjäser”, men faktum är att de inte är några små fyrverkeripjäser. Faktum är att raketerna påverkar livet avsevärt för civilbefolkningen i södra Israel. När rakatattackerna är som värst brukar skolor vara stängda. Och är man i duschen så gäller det bara att avbryta och springa in i bombskyddet.

Källa och mera information:

Uppdatering på torsdagsmorgonen: Nu har då Israel försvarat sig mot raketattacken vilket jag gissade att skulle komma att ske inom de närmaste timmarna när jag skrev detta blogginlägg. TT kör dock med rubriken ”Israeliska flygräder mot Gaza” – som vanligt. Det är ungefär som att skriva ”Man spärrades in i cell” när det borde stå ”Man rånade kiosk”.

Annonser