Bloggaren Roy B. Alterman lyfter fram en mycket viktig sak på sin blogg. Det handlar om hur Sverige förhåller sig till händelserna i Syrien.

Han skriver bland annat så här:

När det gäller Israel brukar sisådär 40 politiker och journalister genast träda fram med massor av fördömanden och predikningar. Men när det gäller krisen i Syrien – i stort sett nada. Kom igen nu. Dags att dra igång den svenska Syrien-debatten.

Ja, vi vet till exempel vilket hallå det var under Gazakriget 08/09. Då dog över 1000 palestinier – varav långt över hälften terrorister. Då var det frågan om ett självförsvarskrig mot de tusentals raketer och granater som under 8 år hade skjutits in i Israel. Nu är det frågan om en diktator som slaktar sina egna bara för att de protesterar. Men i Sverige är det så gott som knäpptyst.

Det räcker med att en israel/jude grimaserar mot en palestinier/arab så blir det krigsrubriker i Sverige och man skriver spaltkilometrar, men när terrorister skjuter en svärm raketer eller granater in i Israel är det knäpptyst. Nu är man också så gott som knäpptyst inför slaktandet som pågår i Syrien. Detta är dock inte något nytt. Vi vet att hyckleriet sedan långt tillbaka är satt i system.

Ordet ”massaker” används flitigt när man talar om Israels självförsvarskrig. I sådana krig dödar man terrorister och tyvärr får också civila sätta livet till. Det dör civila i varenda krig – tyvärr. Men ordet ”massaker” används bara då Israel är inblandat. Inte annars. 3500 personer har slaktats – för att de protesterar. Men ordet ”massaker” används inte.

Jag har regelbundet skrivit om Syrien: alla blogginlägg som handlar om Syrien.

Läs, uppmärksamma och sprid Roy B. Altermans blogginlägg: Calling UD and Carl Bildt. Kan för övrigt rekommendera den bloggen!

DN1 SvD1 GP1

Annonser