Juderemsan


Det judiska folket är en del av ursprungsbefolkningen i Mellanöstern. Och ja; judarna är både ett folk och en religiös grupp. Detta har modern genetisk forskning bevisat (länk 1, länk 2, länk 3).

Det har bott judar i länderna i Mellanöstern och Nordafrika under lång tid, men de flydde eller drevs ut ur dessa länder under 1940-, 1950- och 1960-talen. Sammanlagt handlar det om närmare en miljon judiska flyktingar som man sällan talar om. Idag är större delen av den muslimska världen stängd för judar och israeler.

Detta betyder att det judiska folkets levnadsyta i Mellanöstern avsevärt har krympt under de senaste årtiondena. Det judiska folket – som alltså är en del av ursprungsbefolkningen i Mellanöstern och Nordafrika – har förpassats till en smal remsa vid Medelhavet. Denna remsa är Israel.

Det är förstås mycket orättvist att judars byggande och boende i Mellanöstern och Nordafrika i egenskap av ursprungsbefolkning begränsats på detta sätt. Men orättvisorna slutar inte där. Det är nämligen så att denna lilla remsa – Israel – också behandlas orättvist i många avseenden.

Israel är självklart inte ett perfekt land. Det finns inga perfekta länder. Man behöver inte stöda allting som den israeliska regeringen gör, men Israel som land har rätt att finnas till. Dessutom har Israel rätt att finnas till i fred och lugn.

Hur området sett ut under årtusendena:

Läs också:

12 kommentarer (+add yours?)

 1. florimond77
  Aug 21, 2011 @ 12:06:27

  Kommentaren borttagen.

  Svara

 2. florimond77
  Aug 21, 2011 @ 12:36:15

  Fick inte svarta gå i skolor i Sydafrika? Det är inget bevis för att inte apparteidpolitik finns. Palestinska israeler räknas som andra klassens medborgare och får tex inte gifta sig med israeler. Numera får man heller inte bojkotta israeliska varor inne i Israel. En palestinier blir myndig vid 12 års ålder. Det finns många barn i israeliskt fängelse och det är mer eller mindre lagligt att skjuta ihjäl stenkastande barn. Många palestinier vägras sjukhushjälp och dör vid vägspärrar medan soldaterna ser på.

  Svara

  • Tom
   Aug 21, 2011 @ 12:41:08

   Israeler och palestinier kan gifta sig utomlands och deras äktenskap godtas då i Israel.

   Det finns bara 16 vägspärrar på Västbanken i dagsläget och de är dessutom för det mesta öppna.

   Svara

 3. Samantha
  Sep 08, 2011 @ 17:29:00

  Tom, vem försöker du lura? Det är idag vida känt att vi alla blivit lurade av Israel och dess rasistiska politik. Tyvärr, men din och andra israelapologeters tid då ni utan motstånd kunde svamla fritt och ljuga är sedan länge över.

  Svara

  • Tom
   Sep 08, 2011 @ 17:37:33

   Det verkar som att du har starka fördomar mot Israel. Israel är dock inte perfekt, utan har gjort många fel och misstag när landet hanterat sina många och stora utmaningar. Säg mig vilket land som är perfekt. Men säg mig också vilket land som är lika hotat som Israel.

   Svara

  • Necrotech
   Sep 26, 2011 @ 15:04:18

   Vem är det du försöker lura. Har du svalt hela det kulturmarxistiska arabdyrkar svamlet med hull och hår? Problemet med såda som dig är att vi proisraeler går på fakta medan ni vidriga kommunister och islam (antikrist) dyrkare använder er av känsloargument. det kanske fungerar på dagis, men inte i verkligheten.

   Svara

  • Guntax
   Dec 10, 2011 @ 00:30:49

   Svamlare är du själv och dina fega pk-vänner! Det finns inga felsteg hos Israel som inte hundrafalt överträffas av valfritt arabland – och det vet du (om du inte är idiot). Försök bemöta det faktum att Israels folk till största delen är flyktingar från arabländer, där de bestulits på egendom och århundradens hemortsrätt. Ni sitter i ett lapptäcke av logner och dubbelmoral; försök hitta en ny lapp för att täta ditt såll!

   Svara

 4. Musikhjälpens programledare menar att Israel tar efter Hitler | Mina tankar
  Okt 19, 2011 @ 09:13:00

 5. אס או אס
  Dec 10, 2011 @ 04:00:34

  Florimond…stämmer inte…varken judar eller kristna är araber. Araberna kommer från Arabien. En del araber lär dock bli sura om du inte säger att de kristna och judarna är araber eftersom de bygger sin legitimitet att kräva allt land till araberna på idén att alla som bor i länder som araber erövrat är araber. Detta praktiseras i länder som t ex Syrien där kurder, judar och assyrier som är egna folk benämns som araber.
  Israel bedriver inte apartheid, araber i Israel är ofta väldigt glada och stolta över att va Israeler och ha MER demokrati än något annat land där araber är i minoritet däremot kanske du inte visste att före kolonialmakterna erövrade det Osmanska Imperiet…så levde ursprungsbefolkningen judar och kristna under apartheidliknande förhållanden!

  Svara

 6. אס או אס
  Dec 10, 2011 @ 04:03:05

  @Florimond…stämmer inte…varken judar eller kristna är araber. Araberna kommer från Arabien. En del araber lär dock bli sura om du inte säger att de kristna och judarna är araber eftersom de bygger sin legitimitet att kräva allt land till araberna på idén att alla som bor i länder som araber erövrat är araber. Detta praktiseras i länder som t ex Syrien där kurder, judar och assyrier som är egna folk benämns som araber.
  Israel bedriver inte apartheid, araber i Israel är ofta väldigt glada och stolta över att va Israeler och ha MER demokrati än något annat land där araber är i MAJORITET däremot kanske du inte visste att före kolonialmakterna erövrade det Osmanska Imperiet…så levde ursprungsbefolkningen judar och kristna under apartheidliknande förhållandenI Nordafrika och Mellanöstern!

  Svara

 7. Jerry
  Aug 09, 2012 @ 23:56:01

  Världens judar förenas inte bara av sin religion, utan även av sina gener.
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/judar-narmare-slakt-an-man-tidigare-trott

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: