Många många gånger har det förklarats på denna blogg att det INTE har blivit fredligare mellan Israel och palestinierna fastän Israel lämnat över områden till palestinierna. Trots det finns det gott om människor som menar att ett självständigt Palestina omedelbart borde erkännas – helst redan igår.

Under 1990-talet grundades den palestinska myndigheten. De flesta arabiska byarna och städerna både på Västbanken och Gazaremsan kom under ett palestinskt självstyre. Men detta steg medförde inte ökad fred och ökat lugn, utan det blev en andra blodig intifada.

År 2005 drog sig Israel ur Gazaremsan, men raketattackerna fortsatte och ÖKADE till och med. Detta steg medförde alltså inte heller ökad fred och ökat lugn.

Trots allt detta finns det gott om människor som lever i någon sorts fantasivärld där de tror att efter skapandet av ett Facebook-Palestina – ett Palestina som erkänns efter att ett tillräckligt antal länder klickat på ”Gilla” – ska fred och lugn omedelbart infinna sig. Men hur i all sin dar skulle ett självständigt Palestina kunna medföra ökat lugn och ökad fred, om palestinierna hittills inte kunnat förvalta de områden de hittills fått på ett fredligt sätt?

Professor John-Gunnar Forsberg skriver mycket bra på Newsmill:

Den svenska politiken har under senare år inneburit en alltmer negativ attityd till Israel. Senast har massmedia rapporterat att centerledaren Annie Lööf propagerar för att FN bör erkänna en ny palestinsk stat inkluderande Västbanken och Gaza. Skulle en sådan stat erkännas måste Israel försäkra sig om nationell säkerhet då de två terrororganisationerna, Hamas och Fatah, med stor sannolikhet kommer att bli dominerande i den nya staten. Sedan Gazakriget avslutades i januari 2009 har terrorister i Gaza avfyrat 1571 raketer mot Israel! Under 2011 avsköts ca 80 Gradraketer som innehåller betydligt mer sprängämne än de tidigare Kassamraketerna. Antag att ett grannland till Sverige avskjutit samma antal raketer mot Småland samtidigt som man hotat att utplåna området från jordens yta och mörda alla smålänningar. Vad skulle vi göra? Det som är ett definitivt hypotetiskt hot mot Småland är en verklighet för Israel. Skulle någon svensk politiker vilja förhandla med en motpart med sådana klart uttalade destruktiva avsikter?

Läs hela artikeln och sprid den! Eventuellt kan artikeln öppna ögonen på någon som är förblindad i denna fråga.